Evolució del Círcol durant els últims anys

circol grifols

Evolució d’El Círcol durant els últims anys:

En l’any 1977 se celebrà els 125 anys d’El Círcol. La nova època que s’iniciava augurava canvis en molts plantejaments que havien quedat antiquats. La societat s’obria més a la ciutat amb aires de renovació. Cal ressaltar que en aquest mateix any es van finalitzar les obres del nou i polèmic aparcament de la plaça de Prim.
En els anys setanta s’acceptà l’entrada de persones del gènere femení, ja que això no havia estat costum en èpoques anteriors.
L’any 1978 marcaria un punt i a part. Les entitats ciutadanes es disposaven a retrobar noves fórmules de participació en el nounat període democràtic i El Círcol no quedà enrere en aquest propòsit. Una mostra en fou l’adhesió de l’entitat a la campanya ciutadana a favor de la implantació a la ciutat de la Facultat de Medicina. Altres temes com el debat a l’entorn de les festes, especialment amb la recuperació del carnaval popular, i el paper institucional del centenari del Teatre Fortuny, en serien les mostres més evidents.
L’arribada dels anys noranta fou vital per El Círcol. S’imposaven noves formes d’atracció del soci, alhora que l’immoble requeria una urgent i inajornable reforma de les seves estructures interiors, molt debilitades pel pas dels anys.
El sis de maig de 1991 es va constituir una nova junta, ja que l’anterior president havia dimitit per motius personals, aquest serà recordat per la seva gran tasca de regeneració de la societat.
La nova etapa vindria determinada per diferents propostes, entre d’altres, la reforma de la façana de l’estatge social, que era una demanda cada volta més acceptada per tothom. D’altra banda, calia fer front a la urgent reforma de la teulada i reforçar el malmès segon pis de l’entitat, un espai emprat com a sala de jocs. També es qüestionà la necessitat de continuar amb el lloguer del pis de les senyores Sisquellas, una ampliació que s’havia fet feia una dècada, amb la voluntat d’ampliar les instal·lacions del club. Després de l’intent fallit de compra, l’immoble és retornat als seus propietaris el 1994.
El resultat del balanç d’obres de l’any 1997 resultà prou satisfactori. Per la importància d’aquestes en detallem alguns aspectes: posada en marxa del nou restaurant, rehabilitació dels vitralls de la sala de sulf, restauració de mobiliari del segon pis, rehabilitació de les cadires del menjador, acabament de l’escala i modificació de l’ascensor.

El 1998 es constatà el dinamisme de la secció de bridge, amb l’organització de diferents torneigs i classes per a principiants, i també amb la participació d’alguns socis al campionat nacional de botifarra. A l’estiu es procedí a la restauració del malmès terra del saló noble o de la làmpada.
El període de 1994 a 1999 doncs, hauria estat marcat per l’arranjament de la casa i la instal·lació dels nous focus de la façana de la plaça de Prim; s’haurien assegurat i consolidat les activitats i els serveis permanents de l’entitat cap a l’associat. L’organització d’actes públics s’iniciaria a partir de la nova i estrenada centúria que estava a punt d’iniciar-se.
A la façana principal, de posició prominent a la plaça de Prim, li tocà el torn de restauració l’any 2001. D’estil neoclàssic, amb una llarga balconada que abraça cinc finestrals i uns medallons al·legòrics de dos compositors i un literat, en la seva part posterior, ha estat punt de mira de tots els Reusencs de diferents èpoques. Aquesta s’inaugurà el dia 15 de maig de 2002, coincidint amb l’obertura de l’exposició intitulada: “Documentació històrica: la trajectòria de l’entitat” amb motiu del 150è aniversari d’El Círcol.
D’altra banda, en aquesta nova etapa s’inicià l’organització d’uns cicles de conferències amb sopars-col·loqui inclòs, sobre temes d’interès local i general.
El cicle s’inicià el 27 de febrer de 2001 amb la conferència protagonitzada per Jordi Lamas, arquitecte i exregidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Reus. Un mes després, el 27 de març Francesc Cabré, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. El 24 d’abril seria convidat l’alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal. El 14 de juny, Francesc Homs, conseller d’economia de la Generalitat.

Contacta amb el Círcol

Si no hi som ara mateix, ens pot enviar un correu electrònic i nosaltres li respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Not readable? Change text. captcha txt