Una entitat de prestigi

Els socis d’El Círcol, són els hereus d’una història memorable

Fem Reus

Com a presidenta de l’entitat, em complau donar-vos la benvinguda a l’espai internet del Círcol de Reus.

La nostra és una de les societats culturals amb més prestigi de la nostra Àrea Metropolitana. La seva fundació data del 1852, en aquells moments Reus era una ciutat de no més de 20.000 habitants però era considerada com la segona ciutat catalana. Amb més de 150 anys d’història, el Círcol és una de les entitats més antigues de Reus. Tenim la seu a la plaça de Prim, la plaça més important de la ciutat, a l’edifici del Teatre Fortuny, propietat de la nostra entitat.

El Círcol, al llarg de la seva història, ha protagonitzat la vida social, la vida política, cultural, comercial i artística de la ciutat. Des de la seva creació va agrupar un grup nombrós de personatges de reconeguda importància social i econòmica i es podia considerar el centre cultural i de negocis de la ciutat.

Actualment, amb la junta que presideixo, pretenem impulsar el Círcol cap al Reus modern i cosmopolita, liderant la Catalunya capdavantera que es dibuixa a l’horitzó, amb el suport dels nostres socis, i de tota la societat reusenca.

Sigueu benvinguts al Círcol, benvinguts a Reus.

thumbnail_patricia-1
Patrícia Terradellas MaréPresidenta

La història d’El Círcol de Reus

circol logo

Podríem definir El Círcol de Reus com  una societat cultural recreativa.  La seva fundació data al 28 de maig del 1852,  en aquells moments Reus era una ciutat de no més de 20.000 habitants però era considerada com la segona ciutat catalana i amb els seus més de 150 anys d’ història del Círcol es converteix en l’entitat més  antiga que encara subsisteix a Reus. Actualment es troba situat a la plaça del Prim, la plaça més important de la ciutat.
Aquesta associació Ressenya ha tingut molta importància tant en la vida social com a la vida política, cultural, comercial i artística de la ciutat.

Des de la seva creació va agrupar un grup nombrós de personatges de reconeguda importància social i econòmica i es podia considerar el centre cultural i de negocis de la ciutat.

 1. El Círcol i els Teatres
 2. El Círcol i la Guerra Civil
 3. Centenari de El Círcol
 4. Evolució de El Círcol els últims anys

Políticament la societat d’El Círcol ha simbolitzat molt, l’entitat  mai s’ha decantat políticament cap a cap partit, i en la societat s’han aglutinat homes de les més diverses ideologies, que han sabut posar per damunt de les qüestions de partit les de comunitat, i entenien les diferències com un element enriquidor.
El Círcol ha passat per molts entrebancs al llarg de la seva dilatada història, el seu edifici va ser confiscat per la UGT i el PSUC i més tard van ser els militars de la falange els que van ocupar l’ edifici.
Després d’aquesta breu introducció queda clar que El Círcol és un emblema de Reus i un signe d’orgull per tots els que som fills d’aquesta gran ciutat i per aquest motiu s’ha decidit fer el treball sobre la història d’aquesta societat que ha omplert de cultura, de bells edificis i d’activitats socials la ciutat.

Interior del Círcol el 1909 - Fotografia: Roisin - Arxiu particular

El Círcol
El Círcol
El Círcol

La nostra joia:

el Teatre Fortuny

El Círcol ha tingut, al llarg de la seva dilatada història, dos teatres: el teatre Fortuny, que va significar un canvi en la societat Reusenca i que actualment encara és el símbol teatral de Reus i el ja desaparegut teatre Circ, que va ser el teatre d’estiu de l’entitat i es complementava amb el Fortuny.
“A nivell de música, teatre i dansa,
la programació del Teatre Fortuny
està al nivell de grans
ciutats europees”

La junta directiva

d’El Círcol

 • Patrícia Terradellas Maré
  Patrícia Terradellas Maré Presidenta
 • Joaquim Brufau de Barberà
  Joaquim Brufau de Barberà Vicepresident
 • Pere Cisteré Armengol
  Pere Cisteré Armengol Vicepresident àrea econòmica
 • Jordi Salvat Puig
  Jordi Salvat Puig Secretari
 • M. Àngels Estradera Teixidó
  M. Àngels Estradera Teixidó Tresorera
 • Joan Lluís Sendra Pedrosa
  Joan Lluís Sendra Pedrosa Vocal
 • Ima Mis Cabezas
  Ima Mis Cabezas Vocal
 • Germán Muñoz Sardá
  Germán Muñoz Sardá Vocal
 • Adrià Agramunt Llamas
  Adrià Agramunt Llamas Vocal
 • Robert Franquet Pons
  Robert Franquet Pons Vocal
junta-sofaweb
Contacta amb el Círcol

Si no hi som ara mateix, ens pot enviar un correu electrònic i nosaltres li respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Not readable? Change text. captcha txt