Centenari d’El Círcol (1952)

circol salamiralls

Centenari del Círcol:

El 1952, del 6 al 15 de desembre, se celebraren les festes del primer centenari de la Societat El Círcol, amb diversos actes al Teatre Fortuny, amb balls i concerts quasi diaris. Destacà el 10 de desembre amb el Ballet de Barcelona, sota la direcció de M. Segura Tàrraga i la direcció coreogràfica de Joan Magriñà, i el dia 13 amb les orquestres de José Valera i Clayton, en una sessió de ball. Durant les festes El Círcol lluïa a la façana una il·luminació d’inspiració vuitcentista. El 14 de desembre tingué lloc un sopar fred, que llavors s’anomenava “a l’americana”, i pel ball de Cap d’Any tocaren les orquestres Clayton i Sensación.
L’esdeveniment més rellevant des del punt de vista cultural i teatral tingué lloc el 12 i el 15 de desembre de 1952, amb l’estrena a càrrec d’un elenc d’aficionats de Reus, de la comèdia amb to de revista Del mirinyac al barret de palla (1852-1901) de Josep Banús Sants, amb extensa coreografia. Els trenta quadres de l’obra, amb voluntat historicista, eren: “Evolució romàntica”, “El nunci”, “Constitució del Círculo”, “Tarda de dijous”, “Que no va al Círcol?”, “Vetllada musical i de jocs de mans”, “Els voluntaris catalans a la guerra de l’Àfrica”, “Arribada del Prim”, “Una conversa de D. Pere i D. Ventura”, “Ball correjat al jardí”, “El Círculo compra una lámpara”, “Nit de lluna”, “Comiat Romàntic”, “Cafè o ral”, “El carnaval: danses a la plaça”, “Les teixidores”, “Un andalús i un reusenc”, “Un retrat de la família”, “Inauguració del Teatre Fortuny”, “Festejant des del balcó”, “El nou saló del Círculo”, “El tramvia de Reus a Salou”, “La mar de les dones”, “A la plaça del Prim”, “Ball de disfresses” i “Teatre Circo”. La direcció escènica era de l’autor, Josep Banús, i la musical, del mestre Francesc Tous, la coreografia fou d’Enriqueta Prats i el narrador Enric Virgili, amb un elenc format per més de 50 actors aficionats, que en alguna escena sortien tots plegats. L’obra fou considerada tot un èxit a la ciutat, i la seva estrena, un esdeveniment.

Contacta amb el Círcol

Si no hi som ara mateix, ens pot enviar un correu electrònic i nosaltres li respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Not readable? Change text. captcha txt